[ad_1]
فرارو-رئیس شرکت عمران شهرهای جدید درباره استفاده از چین برای مسکن در ایران گفت: معتقدیم مسکن باید با استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی به فروش برسد. در مجموعه شرکت های ساختمانی معتبر این پیام را دادم که «نگاه ما کار سازندگان داخلی است» اما مهم این است که باید در کیفیت و تکنولوژی ساخت توانمندی های رقابتی داشته باشیم.
به گزارش فرار، علیرضا جعفری افزود: در این راستا باید از فناوری های نوین استفاده کنیم. اولویت ما با تولیدکنندگان داخلی است اما برای انتقال دانش و کسب تجربه از امکانات صنعتی سازی جهانی با شرکت های خارجی از چین و ترکیه مذاکره کرده ایم.
کارشناس بازار مسکن احمدرضا سرحدی گفتگو با فرارووی درباره حضور چینی ها و ترک ها برای ساخت و ساز در ایران واحدهای قانون جهش مسکن گفت: از همان ابتدا که رئیس دولت سیزدهم اعلام کرد دولتش تا پایان دوره 4 میلیون واحد می سازد. بسیاری از کارشناسان تایید کردند که ساخت چنین بلوک هایی به این تعداد وجود ندارد و زیرساخت ها و امکانات لازم در این زمینه فراهم نیست.
وی افزود: صحبتهای شرکتهای چینی در ایران فقط در مورد بخش مسکن نیست، زیرا به نظر میرسد چینیها قرار نیست در ازای بلوکهایی که در ایران میسازند از ایران پول بگیرند، بلکه در ازای نفت ایران قرار است از ایران پول بگیرند. برید و خلوصی هم در این زمینه وجود دارد، هم جنبه مثبت دارد و هم جنبه منفی، بخش خوبی از ماجرا این است که دولت می تواند آن را به دلیل مشکلات فروش نفت و در ازای بلوک های مسکن برای مردم بفروشد. امروز کشور نیاز دارد و مسکن در این کشور به یک بحران تبدیل شده است.
سرحدی افزود: به دلیل افزایش قیمت ها مردم نمی توانند مسکن تهیه کنند، اما با این 4 میلیون واحد مسکونی عده ای سرپناه می شوند، اما نکته منفی ماجرا این است که اگر چینی ها بخواهند در ایران به صورت سنتی و با استفاده از خانه خانه بسازند، نمی کنند. از مصالح، چون به صورت انبوه و صنعتی خانه های پیش ساخته را به ایران می آورند، در عین حال در کشور کارگاه هایی برای مونتاژ خانه های پیش ساخته راه اندازی می کنند.
این کارشناس مسکن گفت: بنابراین به انتقال دانش و فناوری ختم نمی شود و تنها چند خانه ساخته می شود و چین می تواند نفت ایران را ارزان تر بخرد، همچنین قرارداد و تولید انبوه با توجه به اینکه می توانند مشارکت داشته باشند. این پروژه، اما چون چینی ها می توانند تعداد زیادی بخش بسازند، معمولا پروژه های بسیار کمتری به شرکت های ایرانی می رسد و آنها نمی توانند تجارت خود را در این زمینه توسعه دهند.
وی همچنین درباره حضور شرکت های ترکیه ای در ایران گفت: با توجه به سابقه حضور شرکت های ترک در ایران و ساخت مسکن مهر به ویژه تجربه کوزو در پرند، آنها نیز می خواهند در ایران حضور داشته باشند زیرا می توانند از این موضوع سود خوبی کسب کنند. مانند چین، خانه های پیش ساخته را صنعتی می کند.
سرحدی با اشاره به اینکه شرکت های داخلی در صنعتی شدن مسکن موفق نبوده اند، گفت: صنعتی شدن مسکن در ایران علیرغم تبلیغاتی که در حال انجام است پروژه ای شکست خورده است چرا که عمدتاً برای این کار انجام می شود و روند نزولی و ساخت و ساز شتاب می گیرد اما خصوصی. شرکتها و همچنین شرکتهای بزرگ بخش خصوصی که مدعی صنعت هستند، نه تنها موفق به انجام این کار نشدند، بلکه مسکن را بسیار گرانتر از روش سنتی ساخت مسکن با استفاده از مصالح کردند.
وی اذعان داشت: همچنین در تمامی صحبت های مسئولان وزارت راه و شهرسازی مبنی بر حضور سازندگان ایرانی در لایحه قانون جهش مسکن، هیچ اشاره ای به ساخت و ساز تولیدات صنعتی داخلی نشده است، زیرا فناوری مسکن وجود دارد که وجود دارد. اکباتان قبل از انقلاب در ایران وجود دارد و از آن زمان تاکنون کشور از فناوری های نوین مسکن برخوردار نبوده است، بنابراین حضور خارجی ها در طرح مسکن دولتی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.
[ad_2]